Prvenstvo Srbije u planinskom biciklizmu 2015

17.07.2015

Na Prvenstvu Srbije u planinskom biciklizmu koje je održano koje je održano 17.07. u Beogradu na stazi na Košutnjaku zrenjaninski biciklisti osvojili su dva odličja.

Na zahtevnoj kružnoj stazi dužine 4.5km po tropskoj vrućini, takmičili su se takmičari iz preko trideset klubova iz cele Srbije. U kategoriji juniora Aleksandar Stanić osvojio je treće mesto i bronzanu medalju i time ispunio plan koji smo sebi zacrtali na početku godine, a to je da se nađe na pobedničkom postolju na Državnom prvenstvu i tako potvrdi kroz rezultat svoju trogodišnju posvećenost treningu. Zrenjaninska biciklistkinja Viktorija Petrović, posle trećeg mesta na Prvenstvu Srbije u drumskom biciklizmu u vožnji na hronometar uspela je da osvoji zlatno odličje u kategoriji kadetkinja u planinskom biciklizmu i to je motiv više da nastavimo sa programiranjem daljeg trenažnog procesa pošto se radi o izuzetno talentovanoj ali i mladoj takmičarki pred kojom pravi izazovi tek predstoje.

Uslediće u narednih mesec dana zasluženi odmor, a potom sledi mini pripreme za nastavak takmičenja u kupu Srbije u planinskom biciklizmu. Pred nama je i rešavanje teške materijalne situacije, koja prati ove godine većinu klubova i nadamo se da će rad kluba biti pomognut kako od Gradske uprave tako i od " prijatelja" Ciklomanije koji su nam i do sad pomagali u skladu sa svojim mogućnostima. Pre svega prioritet su sredstva namenjena za putovanja i učešće na takmičenjima kao i nabavke opreme koja se svako malo treba obnavljati i servisirati.

Želim da Vam se zahvalim što pratite rad i rezultate našeg kluba.

Prijatelji