Noćni izazov na Fruškoj gori

04.09.2017

Poštovani planinari, trkači, planinski biciklisti, ljubitelji prirode i zaljubljenici u Frušku goru pozivamo vas na prvi „Noćni izazov na Fruškoj gori”, od 16.–17. septembra 2017. godine, u organizaciji Planinarsko-smučarskog društva „Železničar”, iz Novog Sada.

PSD „Železničar” sve će vas ugostiti nadomak Novog Sada, na sportsko-rekreativnoj manifestaciji za koju verujemo da će vam pružiti nezaboravno iskustvo. Dođite opušteni, na vreme, ponesite puno pozitivne energije, startujte odlučno, uživajte, dobro se provedite i posle spavajte.

Pripremili su za vas nezaboravan provod uz puno pozitivne energije, kvalitetne muzike, obilja pića i hrane i projekciju ”filma iznenađenja” u „Smeškovom“ šumskom bioskopu na otvorenom.

Ove jeseni nude vam priliku da dokažete sebi da možete da se izborite sa psihičkim izazovima i fizičkim naporima, da pobedite sebe, da poboljšate svoju psihofizičku kondiciju i započnete bitku za zdrav život. Sve tri pripremljene staze su trasirane u brdovitom, šumskom pojasu Fruške gore, koja se nalazi samo na korak od užurbanog i nervoznog grada.

 

Staze:

Fan trail - 4,100m
Hobi trail - 10,144m
Sport trail - 18,863m
Učesnici u mountain biker kategoriji mogu da učestvuju samo na SPORT TRAIL STAZI (18,863km).

 

Sve tri staze će biti maksimalno obezbeđene i jasno obeležene reflektujućim trakama, a na svim važnijim raskrsnicama će stajati volonteri koji će vas usmeravati. Na kontrolnim tačkama će biti postavljene okrepne stanice sa vodom i perforatorima za overu kontrolnih knjižica.

Staze su limitirane na 5 sati, tako da i najsporiji učesnici mogu bez problema da završe svoju stazu. Nakon 3 sata od starta, stazu prolaze tzv. ”čistači”, koji imaju zadatak da poslednji prođu stazu i nakon njihovog prolaska, kontrolne tačke se zatvaraju.

 

Start:

Start je 16. septembra 2017. godine (subota), u 20:00 sati, na Popovici, 10 km južno od Novog Sada, tj. 5 km od Sremske Kamenice.

 

Koordinate:

Latitude: 45°11’02” N
Longitude: 19°49’36”E
Prijave i kotizacije:

Pravo učešća imaju samo potpuno zdrave i psihofizički sposobne punoletne osobe, koje potpišu Izjavu da su upoznati sa Pravilima Noćnog izazova i da učestvuju na sopstvenu odgovornost.

Prijave se otvaraju 15.07.2017. u 00:01, a zatvaraju 16.09.2017. u 19:00 časova.

Ispratite link za sve dodatne informacije.

 

Takmičarski paket:

Učesnici na sve tri staze dobijaju sledeći startni paket:

  • Majicu Prvog noćnog izazova
  • Startnu knjižicu
  • Pravila
  • Finišersku medalju
  • Okrepu na startu i cilju
  • Vaučer za piće
  • Učesnici SPORT TRAIL-a dobijaju dodatno i jedan vaučer za hranu, startni broj, nalepnicu za bajk.

 

Važno upozorenje:

Strogo se pridržavajte Pravila, sa kojima se možete upoznati i na sajtu Planinarsko-smučarskog društva „Železničar”, kao i na startnom mestu u danu održavanja manifestacije.

Popunite formu za prijavljivanje na prvi „Noćni izazov na Fruškoj gori” i ako želite da dišete punim plućima, družite se sa netaknutom prirodom, doživite izazove koji će u vama probuditi avanturistički duh i učiniti da se osećate božanstveno, Fruška gora i „Noćni izazov“ su pravo mesto za vas.

Kako se pripreme za događaj razvijaju, pratite na Facebook event-u.

 

Napomena:

Svi učesnici se moraju kretati isključivo markiranim stazama, u suprotnom se vode kao da i nisu na Noćnom izazovu.

Budimo vedri, veseli, nasmejani, lepi, srećni, zdravi i na ovom prvom „Noćnom izazovu na Fruškoj gori”!

 

Mesto: Popovica

Prijatelji