MTB Maraton "Suva extrime challenge 2017."

13.08.2017

MTB Maraton "Suva extrime challenge 2017." koji je prošlog vikenda održan na Suvoj planini u potpunosti je opravdao svoj naziv.

Start je Niškoj banji, preko Crnog kamena i Bojaninih voda staza vodi do manastira Veta, zatim preko Donje Studene i Koritnika nazad u Nišku banju.

Po izuzetno lošem vremenu i tehnički zahtevnoj ali prelepoj stazi stazu Veikog MTB maratona, u dužini 54km, sa ukupnim usponom od 2400mm, Vladimir Stanar , trener i takmičar zrenjaninske Ciklomanije zauseo je treće mesto i osvojio bronzanu medalju u kategoriji Masters C, a sedmo mesto u generalnom plasmanu od 18 takmičara koji su se našli na startu maratona.

Kiša koja je padala noć pred trku u mnogome je otežala uslove za vožnju tako da je Suva extrime bio pravi ispit izdržljivosti. Poslednjih desetak kilometara je bilo gotovo nemoguće voziti zbog blata na stazi tako da je bio pravi podvig uspešno završiti maraton. Naravno pri prolasku kroz cilj ostaju samo slike predivnih panorama, tehnički zahtevnih spusteva i lepota same planine.

U isto vreme održao se i Mali maraton dužine 24km kao i trka u Suva trail, trka u planinskom trčanju tako da je Suva Extreme Challenge bi jedinstven sportski događaj koji je u Niškoj banji okupio ljubitelje extremnih sportova.

 

Prijatelji